Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Moniperustainen syrjintä

Antti Rinteellä anteeksipyynnön paikka meiltä Ristoilta

Demarinaiset ovat jakaneet minulta lupaa kysymättä Risto Rohkea -palkintoa. Se on mennyt rohkeasti vihatekoja ja vihapuheita harjoittaneille miehille, jotka eivät ole olleet Ristoja. Tämä loukkaa ainakin minua Ristona.

Syrjintää Malmilla - miksi?

Iltalehti kirjoitti aamusta romaniperheen saamasta kohtelusta Malmin sairaalassa. Perheen aikamiespoika ei saanut kunnon hoitoa vakavaan sisäelinsairauteen. Hän olisi voinut kuolla hoidotta. Menemättä hoidon yksityiskohtiin, se oli ammattitaidotonta lääkärin ja ambulanssihenkilökunnan osalta. Lue tarkemmin https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201805102200904536_u0.shtml Asiassa kiinnostaa syrjinnän vaikutus kohteluun. Potilaalla oli ilmeisesti alkoholiongelma ja sisäelintulehdus liittyi siihen. Tosin kyllä kaikki huumeveikot saavat heikompaa huomiota ensiavussa kuin raittiit.

Moniperustaisen syrjinnän monet kasvot

 

Romanit – eurooppalainen vähemmistö

Romaniväestö on elänyt Euroopassa yli 500 vuotta ja on vieläkin yksi syrjityimmistä ja köyhimmistä ryhmistä koko Euroopan alueella. Romanit kohtaavat päivittäisessä elämässään haasteita kaikilla elämän alueilla, aina työllistymisestä sosiaaliseen inkluusioon, puhumattakaan siitä, että he ovat ulkona lähes kaikesta päätöksen teosta niin kansallisella kuin Euroopan tasolla.

Julkaise syötteitä