Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Viidakon Tähtöset

Kun tajusin sieluni kadonneen

Toisinaan elämä on äänetön äänimerkki tyhjällä tiellä, kirkas lastenhuoneen verho lahonneen autiotalon ikkunassa. Joskus jää arvoitukseksi kaikki mitä on joskus ollut ja konkreettista vain zeniläinen, suuntaa vasta muodostava tyhjyys johon vaipuu ihmisen koko sielu kuin kuolleena suohon.

Tänään lahnoja oli verkoilla käydessä vain yksi, mikä tosin oli ihan tarpeeksi. Muut alkavat jo hieman väsyä siihen noin ruokana, minä en tietenkään. Sen sijaan huomasin omalaatuisia henkisiä merkkejä joista olen erittäin huolestunut.

Tähtösten Sota (tylsä kuin mikä)

Tämä kausi Viidakon Tähtösissä on ollut minulle melkoinen pettymys. Luovuttajia, ulosheittoja, loukkaantumisia ja peruutuksia on riittänyt enemmän kuin edes Julkkis-Big Brotherissa ja se on jo eräänlainen saavutus. Formaatti on vasta kolmannella kaudella, mutta mielenkiintoisia osallistujia ei näemmä oikein ole löytynyt ja luovuttaneiden, ulosheitettyjen, loukkaantuneiden ja edes viime hetkellä peruuttaneiden tilalle löytyy aina joku vielä mitäänsanomattomampi tapaus, vaikka jo aloituskaarti oli äärimmäisen kevyttä julkisuussarjaa.

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan

Ensi vuoden puolella vietetään taas televisiossa mielestäni hienoja aikoja. Tammikuussa alkava Putous on esityksessä jo viidettä tuotantokauttaan ja tuo joka jaksollaan n. miljoona katsojaa kuvaruudun ääreen. Eikä syyttä, ohjelmahan on joka tuotantokaudellaan vain parantunut, sisältö on ollut hauskempaa, hahmot parempia ja puitteetkin hienommat. Eräs suosikkihahmoni on edelleen viime kaudella nähty Riku Niemisen tulkitsema Veli Sikiö.

Julkaise syötteitä