Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin Guggenheim-hanke

Guggenheim on uusi Gutzeit

On heti todettava, että vastustan Guggenheim-hanketta useasta eri syystä, mutta riittävä syy on esteettinen: suunnittelukilpailun voittaja on koko lailla kamala valinta ylipäätään ja erityisesti tuohon paikkaan. Tällainen  merta syleilevä kärvähtänyt  lattomeri majakoineen on ideana niin simppeli ja ympäröiviin rakennuksiin sopimaton ratkaisu että mieleen tulee vastarannan Enso-Gutzeitin pääkonttori, joka on Alvar Aallon kynästä.

Taidefobia: Perussuomalainen taidekäsitys

Guggenheimin perustamiselle on jopa hyvät taloudelliset perustelut, mutta joillekin riittää oma taidekäsitys: 

Perussuomalaisten  kaupunginvaltuutettu Mika Raatikainen kertoi Helsingin Sanomillle, että kaupungin veroeurojen käytössä viimeisenä listalla on ”lattioilla nököttävien esineiden pällistely.” Talouselämä

Mutta entä ...

Guggeheim tuo valtiolle 7 miljoonaa euroa/vuosi: 

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/459002-guggenheim-tuo-valtiolle...

 

Vielä Guggenheim Helsingistä

Mietin, kuuluuko tämä Puheenvuoroon vai Vapaavuoroon. Päädyin jälkimmäiseen, koska kommenttini on enemmän keskustelua taiteesta kuin Guggenheim Helsingistä.

Osallistuin Twitterissä keskusteluun, joka lähti liikkeelle Vesa-Linja-Ahon tweetistä:

Osaisko joku museoalan ihminen kertoa, millä tavalla joku #guggenheim olisi parempi kuin ihan itse tehty päheä museo? Ping @sannahirvonen

Guggenheim vai 259 miljoonan saari-illuusio?

Guggenheim maksaa 140 miljoonaa, Kruunuvuoren hyödyttömät sillat maksavat 259 miljoonaa.  Satamasta järjestettänee turisteille venekuljetus katsomaan Suomen pisintä siltaa... 

Lossi olis ollut luovempi ratkaisu, raitiovaunulossi!

 

"Kruunusiltojen rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan vuonna 2018 jo koko yhteys valmistuu vuonna 2025. Koko hankkeen hinta on arviolta 375 miljoonaa euroa." Yle

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/192575-guggenheim-6

Guggenheimin arvoinen metro(poli)museo

Guggenheim-arkkitehtikilpailun voittanut teos muodostuu tornista ja  yhdeksän hotelli Joronjälkeä muistuttavan hallin ryppäästä, joka varmaankin täyttäisi tehtävänsä siinä missä mikä tahansa lasikannellisten kenkälaatikkojen kasauma: valoa tulee katosta ja seiniä riittää ripustuksiin.

Guggenheim 7

KuvIssa 1-3 yksi kunniamaininnalla hylätty Guggenheim-ehdotus Taidehallissa. Valituissa pari parakkia muistuttavaa...         

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/192575-guggenheim-6

 

Näin toimiva Guggenheim Helsinkiin, kiitos!

Bilbaon Guggenheim-taidemuseo on nyt nähty ja sen päällä olevat näyttelytkin aika hyvin koluttu. Erityisesti mieleen jäi espanjalaistaiteilija Manu Arregui hätkähdyttävällä Disarmingly Cute -videoteoksellaan, jossa todellisuus ja virtuaalitodellisuus kohtaavat.

Guggenheim etenee

Tänään on jätetty Guggenheim Helsingin Tukisäätiön perustamislupahakemus Patentti- ja rekisterihallitukselle. Askel eteenpäin. 

Kelluva Guggenheim

Kun katselin tässä jutussa julkaistua ilmakuvaa varatusta alueesta ja laiturissa olevasta autolautasta, tuli mieleen ajatus kelluvasta museosta.   Tuskin koko varattua aluetta olisi tarkoitus rakentaa täyteen eli jos varsinainen museorakennus olisi kooltaan esim. 60 m x 100 m, se vastaisi kerrosalaltaan Silja Symphonyä (30x200).

 

PAJUSEN PYRAMIDI

Suomen suurimmassa ja mahtavimmassa kaupungissa oli johtaja, jolla virka oli noussut niin kohisten hattuun, että hän kuvitteli olevansa kuolematon. Vähän niin kuin jumalat ja muut penteleet, jotka jo Egyptin aikoihin päättivät isoista asioista niiden puolesta, jotka johtajan pitivät leivässä ja pyyhkivät hanurinkin, koska monesti oli sen verran sukurasitetta ja muuta karstaa päässyt faaraoiden vereen lurahtamaan, ettei semmoiset hommat ottaneet sujuakseen itseltään.

Julkaise syötteitä