Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta E-kirja

Lukeminen kannattaa: kirjastokortti pidentää ikää

Hyyppä vastaa kaikkiin kuvan kysymyksiin myönteisesti tutkimuksiin vedoten. E-kirjoihin Hyyppä suhtautuu  mielipiteisesti: ”Otaksun, että kirjan sivujen kääntäminen antaa tuttuudessaan myönteisen ärsykkeen aivoille.” Entä lapset?  

Äänikirjoihin ei Hyyppä ota kantaa. Minulla on suomeksi 467 e-kirjaa ja 282 äänikirjaa. Englanniksi muutama sata e-kirjaa. 

Dosentti Hyypän väitteisiin kuorolaulun ja terveyden yhteyksistä suhtaudun skeptisemmin. Rannikkoruotsalaiset syövät enemmän kalaa kuin keskivertosuomalaiset

Somettamisen oppikirja e-kirjana

 

Kirjoitettuani monta kirjaa, mikä on nykyään trendikkäämpää kuin lukeminen, lainasin kirjastosta e-kirjan.

Omassa kirjailijamatineassani kirjastossa sanoin viime keväänä, että e-kirjat tulevat, pahvikirjat älkää vavisko.

Kirja, jonka lainasin ja luin on hyödyllinen somettajalle. Kirjan nimi on Sano se someksi 1 – ammattilaisen käsikirja sosiaaliseen mediaan (Katleena Kortesuo, Kauppakamari 2014).

eKirjojani on kopioitu laittomasti ainakin yli 33.700 kertaa

Onko piratismi Suomessa isokin ongelma? Paljonko laittomia kopioita kaikkiaan ladataan?

Löytämilläni sivuilla oli satoja muitakin suomalaisia, suomenkielisiä ja suomalaisten kustantamoiden kirjoja ilmaiseksi (en tiedä olivatko laittomia), mutta kuinka laaja ongelma kaikkiaan on?

Onko laittomien kopioiden mahdollisen laajan levinneisyyden syynä mm. Suomen järjettömän kallis eKirjojen hintataso? Itse olen hinnoitellut kirjani varsin kohtuullisesti alkaen 0.49 Euroa ja paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikki alle 10 Euroa. 

Enää en vastusta kaikkea uutta

Vastustan yleensä uusia asioita ensi reaktiona varmuuden vuoksi. Kun vaimo esittää jotain uutta, huudahdan usein jo kesken lauseen: ”Ei käy.”

Olen kuin enontekiöläinen Piera Karhuvuoma Mikko-Pekka Heikkisen uudessa romaanissa Jääräpää: ”Mie vastustan kuntaliitoksia ja kuntamuutoksia ja kaikkia ristisiitoksia. Ylipäätään mie vastustan.”

Nyt olen alkanut lipsua. Enää en vastusta kaikkea uutta. Usein kyllä käy niin, että kun olen omaksunut uuden asian, se onkin jo vanhentunut. Onko esimerkiksi Facebook parhaat päivänsä nähnyt?

Joulukin on kirjojen aikaa

Galaxy Tabissa ja iPadissa (pilvessä) noin 150 kirjaa ja äänikirjaa suomeksi ja englanniksi. Lisäksi Luekirja.fi:ssä kaikki Otavan ekirjat kuukausimaksulla...
Julkaise syötteitä