Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Tupakka

Rappion merkkejä, vapauden tuulia

Kun nelosolut tuli vuodenvaihteessa ruokakauppoihin valtavan kohun säestyksellä, toiset näkivät ilmassa rappion merkkejä, toisten mielestä nyt puhaltavat vapauden tuulet.

Suhtautuminen viinaan ja tupakkaan on muuttunut jyrkästi vuosikymmenten saatossa. Viinaksiin suhtaudutaan entistä sallivammin, tupakkaan entistä kielteisemmin. Terveyshaittoja koituu molemmista.

Turun vanhin röökinurkka?

Aboa Vetus & Ars Novan kesän kaivaukset ovat jatkuneet menestyksekkäästi jo yli kaksi kuukautta. Siinä ajassa tutkimusalueelle on avattu kaksi 2x6 metrin kokoista kaivantoa, joista toisessa on saatu esiin Turun palossa vuonna 1827 tuhoutuneen kivitalon seinä. Talo on kuitenkin paljon paloa vanhempi, koska se näkyy jo 1740-luvun alun kartalla. Löytöjen perusteella sama rakennus on ollut pystyssä jo 1600-luvulla.
 

Parveketupakointi kuriin valistuskampanjoilla

# Toukokuun viimeinen on kuulemma tupakoinnin vastustamisen päivä. Suomi pyrkii tiettävästi kokonaan irti tupakasta vuoteen 2030 mennessä. Onnea matkaan.

   Kun Suomen rintamilla hengissä säilyneet soturit palailivat syksyllä 1944 kotipuoleen, heistä neljällä viidestä oli savuke suupielessä. Minun isäni oli muuten kyllä loistava poikkeus.

Nolojen tilanteiden nainen

Tässä muutama muistuma tämän naisen noloista kohelluksista.  Tästä on jo aikaa. Entisen asuinpaikkani lähistöllä oli tuohon aikaan tasan yksi ruokakauppa. Pysähdyin tuulisella ilmalla kessuttelemaan kaupan pihalle. Tuulenpuuska vei mennessään tulipään sätkästäni. Hetken ihmettelin, minne tulipää oli mennyt, mutta  päätin mennä kauppaan sisälle. Seistessäni pankkiautomaatilla alkoi nenässäni tuntua palaneen käryä. Aloin katsella ympärilleni hajunlähdettä etsien. Yhtäkkiä tajusin, että takkini hiha oli tulessa.

Julkaise syötteitä