Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalainen kulttuuri

Vierailukulttuuri Suomessa

Suomalaisesta sisusta kertovan kirjoituksen suosion innoittamana, päätin kirjoittaa espanjankieliseen blogiin suomalaisesta vierailukulttuurista. Espanjassa on tapana tavata ystäviä kahviloissa ja baareissa. Väitän, että suomalainen mieluummin kutsuu ystävänsä kotiin. Ilman kutsua on sopimatonta mennä vierailulle. vai onko? Monissa maissa voi mennä vierailulle melkein milloin vain. 

Synnymme alastomina

Katsoin tänään videon Padasjoen nakukympistä. Suomalaisten asennoituminen alastomuuteen on ihailtava asia. En ole ollut aina sitä mieltä ja selitän miksi.

Olen syntynyt maassa, jossa alastomuus on sidoksissa seksuaalisuuteen ja alastomuus on myös sidoksissa syntiin.

Meitä ei ole opetettu pienestä lähtien käymään saunassa perheen kanssa. Idea siitä, ettei kukaan katso mitä sinulla on vaateiden alla, koska kaikki olemme samanlaisia, ei ole opittu. Kunnioitus alastonta ihmistä kohtaan ei siis valitettavasti ole.

Se rakennus, joka on kuin Suomen symboli

Monissa maissa on maailmanlaajuisesti tunnettuja rakennuksia, jotka toimivat kyseisten maiden symboleina. Epäilemättä Eiffelin torni on Ranskan symboli ja Rooman Colosseum Italian. Bradenburgin portti on Saksan kuuluisin kohde.

Julkaise syötteitä