Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Puuro

Saksalainen puuro

Palasin viikonmittaiselta saksanturneelta. Matka onnistui 90 %:sti. Ettäkö mihinkä se kymmenen rosenttia katosi. No – minäpä selvitän. Isä- Otto aikanaan anto matkaevääksi ohjeen ”Elä myöhästy ruokapöövvästä ja syö aennaa kun tarjottaan”. Enkä oo myöhästynnä ja aennaa ee oo tarjottu. Olin menomatkalla Helsingissä pari yötä siskon ja lankomiehen luona. Mikä voes olla mukavempoo kun herätä ennen aamupissillä käyntiä puurokattilan kolinaan. Oikein. Ei kerralla mikkään. Marjoja latjasin puuron päälle niin, että viellää ilettää.

Maito joka ei pala pohjaan

Nyt helpottaa kaakaon ja puuron keittäminen!

Suomalaiselta meijeriltä mullistava innovaatio - Keitä puurosi rauhassa. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Uutta maitotuotetta ei toistaiseksi löydy kauppojen hyllyiltä vielä kertoo Savon Sanomat. Mutta hyvä on meidän tietää millaisia proteiineja on maidossa!

Oletko aina keittänyt puuron väärin?

Tässä yksi ilta tehdessäni kerrankin lasten iltapuuroa maitoon ja tavallisista (ei-pika-)kaurahiutaleista mieleeni juolahti puurotekninen kysymys.

Ainakin meille hankittavissa kaurahiutalepaketeissa aina lukee, että hiutaleet pitää lisätä kiehuvaan nesteeseen. Minä keitän puuron "väärin", varsinkin tehdessäni puuroa maitoon: heitän nesteen ja hiutaleet kattilaan yhtä aikaa. Mielestäni näin puuro on pehmeämpää.

Julkaise syötteitä