Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Linnanmäki

Siluetit Linnanmäellä

Koululaisten kesäloma on kohta ohi ja sen kunniaksi kävimme lasten kanssa Linnanmäellä. (Lue Puheenvuorosta kannanottoni lasten hupin puolesta).

En nyt tässä kerro paljoakaan suositusta huvipuistosta. Melkein jokainen suomalainen tuntee Linnanmäen.

Lintsipäivä

Lapset ansaitsevat lintsipäivänsä. Syystä tai toisesta, kaikilla lapsilla ei nyt valitettavasti ole mahdollisuuksia käydä huvipuistoissa. Tiedän sen hyvin, sillä viime kesänä se ei olisi ollut meille mahdollista. Kesällä 2013 sain Uudelta Suomelta lippuja palkintona yhdestä kirjoituskilpailun kirjoituksesta. Tämä reissu oli siis kovasti odotettu.

Sunnuntain saalis!

Olipas mahtava Linnanmäki-reissu eilen. Tapahtui muun muassa seuraavaa:

 

Äiti pääsi laitteisiin. Peräti kolmeen ilmaislaitteeseen.

 

Esikoinenkin pääsi laitteisiin, ensi kertaa elämässään. Yksi oli niin hurja, että meinasi tulla itku. Mutta reippaasti tyttö tsemppasi ajelun loppuun asti ja halusi heti seuraavaan vekottimeen. Nähtävää oli niin paljon, ettei oikein edes ehtinyt kiukutella.

 

Huvipuistomuisto: Minä ja Elli

"Äiti, mä haluan tollasen!"

Siinä se oli, maailman hienoin pehmodino. Linnanmäen huvipuiston penkillä istuva nainen retkotti sitä kainalossaan. Se oli iso ja keltaoranssi. Se dino siis. 

Äiti yritti selittää, että ei sellaista samanlaista dinoa nyt ollut niin vain saatavilla. Minä olin kuitenkin jo päätökseni tehnyt. Dino oli saatava, piste.

Julkaise syötteitä