Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kesätapahtumat

Karelian Skies 2018

Kesäisen Suomen niemet ja notkelmat tulvivat musiikkitapahtuma; rockia, jazzia, tangoa, kamarimusiikkia Kuhmossa, Lieksan vaskiviikoilla ovat suut messingillä, jne. jne. Kesäisen musiikkitarjonnan monenkirjavassa joukossa on yksi eriskummallinen poikkeus, joka on pitänyt itsestään - ehkä musiikkigenren epäkaupallisuuteen kuuluvasti - tarkoituksella aivan liian pientä meteliä. Mittasuhteet muistaen poikkeuksellisen kansainvälinen musiikkitapahtuma on löytänyt paikkansa Nurmeksesta, Hannikainen-salista.

Suot siellä, vetelä täällä

Jos Jumala suo, niin tavataan seuraavissa suviseuroissa. Näin sanoivat lestadiolaiset ennen ja sanovat kuulemma vieläkin. Sitten vain vankkurit kuntoon ja menoksi kun sanankuulon ja leirielämän aika on.

Jos humala suo, niin tavataan ensi kesänäkin näillä samoilla festivaaleilla. Noin en ole koskaan kuullut kenenkään sanovan, mutta aivan hyvin olisi voinut sanoa. Porukkaa niihin kuitenkin aina kertyy ja rokki soi. Hauskaakin kuulemma saattaa olla.

Missä viipyvät munien kauneuskilpailut?

Suomen suvi inspiroi keksimään kaikenlaisia enemmän tai vähemmän pöhköjä tapahtumia. Eukonkannosta kukkojen kiekumisen SM-kilpailuihin. Mutta missä viipyvät kananmunien kauneuskilpailut?

Tuollainen tapahtuma pitäisi jonkun ehdottomasti järjestää. Joku saattaa väittää, että kaikki kananmunat ovat yhtä kauniita. Se on tietenkin vähän makuasia, mutta uskallan väittää aivan pokkana että eroja on. Kokoluokka on jo asia, joka erottaa munat toisistaan. On myös suipompia ja pyöreämpiä munia, lieneekö munijan fysiikalla osuutta tähän?

Julkaise syötteitä