Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaukasus

Georgia (Sakartvelo, საქართველო, Gruusia) - rento maa

"We are number one in hospitality!", lausuu iloinen Irakli, "Misha" Saakashvilin entisen hallituksen entinen valtionvarainministeri, jonka hauska seurue tuli istumaan meidän terassipöytämme viereen. Hänestä ja hänen mukavasta kotimaastaan lisää oheisessa matkakertomuksessa.

Omatoimimatka ilman buukkausta

Saslikki - şişlik - šašlyk - шашлы́к

Saslikki on alunperin Krimin tataarien käyttämä lihanvalmistusmenetelmä, joka kasakkien avulla kulkeutui niin Keski-Aasiaan, Turkkiin kuin myöhemmin neuvostotasavaltoihinkin. Saslikki on myös kurdien ruokakulttuuria. Meillä Suomessa saslikki on turhan tuntematon herkku, mutta jokainen suomalainen, joka kerran on joutunut sen tuoksun pauloihin, ei siitä luovu eikä hevin unohda..

Matkakertomus Armeniasta

Armenia on kooltaan pieni, mutta kulttuuriltaan ja ihmisiltään mahtava maa. Vietimme kaverini kanssa muutaman päivän maan pääkaupungissa Jerevanissa ja sen lähiympäristössä osana suurempaa Kaukasuksen-reissuamme, joka alkoi matkalla Istanbulista Tbilisiin.

Esittelyssä Georgia

Saavuimme suunnitelmiemme mukaisesti Tbilisiin, Georgian pääkaupunkiin kaverini kanssa 3. tammikuuta 2015. Käsittelemme Istanbulin salmilta Armenian Jerevaniin suuntautunutta matkaa tässä kirjoituksessa sen Georgiassa tapahtuneiden elämysten ja kohtaamisten osalta.

Matka Istanbulista Tbilisiin

Esittelin viime kirjoituksessani tuoreimman matkasuunnitelmani ja olen nyt kaverini Johanneksen kanssa reissussa kohti Kaukasus-vuoristoa. Matkamme on kirjoitushetkellä käynnistynyt mitä erikoisimmalla tavalla ja lähestymme hiljalleen sen lopullista päämäärää, Armenian pääkaupunki Jerevania. Aloitimme matkamme 2.

Suuntana Kaukasus

Kirjoitin viime kesänä blogia matkailusta ja asumisesta Venäjällä ja Ukrainassa. Olemme lähdössä nyt kaverini kanssa kohti uutta seikkailua heti vuodenvaihteen jälkeen, suuntanamme laaja Kaukasus-vuoristo. Lennämme aluksi Istanbulin kautta Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin, mistä siirrymme pian junalla Jerevaniin, Armenian pääkaupunkiin, ja pyrimme tämän jälkeen kiertämään yleisesti Armenian ja Georgian maaseutua.

Julkaise syötteitä