Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Katutaide

Kännykkä ja PC - neuvostokeksintöjäkö?

Jo pitkään on suurella varmuudella tiedetty, että lähes kaikki nerokkaat keksinnöt ja ajatukset ovat peräisin Neuvostoliitosta. Veikkaan kuitenkin, että oheinen seinäreliefi Moskovan maanalaisen "Kievskaja"-asemalla tuottaa melkoisen yllätyksen US-blogistanin lukijoille. Reliefi kuvastaa Venäjän ja Ukrainen sisällissotaa, Neuvostoliiton perustamisvaiheen yhteydessä, ja kuten kriittinenkin tarkkailija huomaa: vasemman alakulman sotilaan välineet ovat viimeistä huutoa....LÄHIKUVA

Tilataide/katutaide

Olin jo pidemmän ajan kerännyt näitä julkisia katutaidekuvia mutta Matti Jussi Korhosen hauska blogi antoi kimmokkeen julkaisemiseen. Kuvat puhukoot puolestaan; itse taiteilijat ovat (ja haluavat olla) in cognito.

Aiheeseen liittyvä blogi (vuodelta 2009)

Lux Ikkala

Valofestivaali Lux Helsinki alkaa tänään. Tapahtuman kotisivulta löytyy monenlaista tietoa festivaalista.

En tiedä miksi festivaali ei ole marras- tai joulukuussa, kun on tosi pimeä. Tammikuussa, ainakin tänään, on jo valoisaa.

Taiteen ystäville

Taiteen ja kulttuurin ystäville, suosittelen enemmän kuin lämpimästi YLE:n Areenan dokumenttia laittomasta sissitaiteesta, jonka on ohjannut itse maailmankuulu katutaiteilija Banksy, jonka henkilöllisyys ei ole julkisesti tiedossa.

http://areena.yle.fi/1-1385848

 

Julkaise syötteitä