Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurooppa

Kuivuudesta tietoja tuhannen vuoden ajalta

Ranskan sanomalehtiin oli kerättyä tietoa kaikista niistä kesistä, jotka olivat olleet kuivia alkaen vuodesta 738 eli  yli1000 –vuoden ajalta. Selvityksen kohteina olivat Ranska  ja  Saksa sekä osin muuta  Eurooppaa. Ankara kuivuu kuivatti lähteitä ja tappoi janoon ihmisiä siellä, missä ei järviä ollut lähellä .

 

Pyörän selässä pitkin Eurooppaa

Kun tavallinen pulliainen siirtyy polkupyörällä paikasta toiseen, hän ei välttämättä hoksaa siinä mitään erityistä. Mutta kun professori polkee pyörällä Provencessa, Burgundissa tai Elsassissa, pyöräretkestä tulee pyhä toimitus, joka saa myyttisiä ulottuvuuksia.

Barbarian paluu ja Euroopan loppu

Professori Timo Vihavainen ei ole ensimmäinen, joka ennustaa Euroopan rappiota, jopa perikatoa. Hänen uusi esseekokoelmansa (Timo Vihavainen: Barbarian paluu - Euroopan auringon laskiessa, Otava 2017) on paikoin hyytävää luettavaa. Vihavainen ei yritäkään olla poliittisesti korrekti. Tarkistin, että barbaria tarkoittaa sivistymättömyytttä, julmuutta ja raakuutta.

Syntyvyys on romahtanut, taloudet ovat vaikeuksissa ja maahanmuuttajia ryntää Eurooppaan pilvin pimein. Eurooppa on kutistuvan väestön ja nopeasti kasvavan siirtolaisuuden maanosa.

Julkaise syötteitä