Pekka Linnainen Suomalais-virolaisia huomioita Estofennian kirjeenvaihtajalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Arki

Ihanaa olla nainen - Naistenpäivän jälkeenkin

Naisten päivä tuli ja meni. Eiköhän pidetä huolta siitä, että jokainen päivä Naistenpäivän jälkeenkin tuntuu juhlalta meidän naisten elämässä. Tässä alkutahteina omat ajatukseni:

Tiedän olevani etuoikeutettu. 

Niemisen Jalmarin miehiä ollaan

Sain 66 vuotta sitten, hollantilaisisäni kautta, (suomalaisittain) kohtuullisen vaikean sukunimen: schepel eli sepeli, po-finski. Netin vahoista ilmoituksista löytyi oheinen "vanhan liiton" reklaami, joka liittyy hieman tuohon sukunimeen ja on sen verran hauskaa, että laitan tänne.

Ex and The City

 

 

Kolmen kuukauden seurustelun jälkeen mieheni muuttui välinpitämättömäksi suhdettamme kohtaan. Hän alkoi tuijottaa Hewlett Packard -nimistä naista enemmän kuin minua.Mies surffasi pörssin sivuilla ja kertoi hankkivansa siten rahaa. Todella lapsellista touhua! Pyytäisi mieluummin vanhemmiltaan niin kuin minä. Ei hän pyytänyt. Tuijotti vain tuntitolkulla joitain numeroita ja huokaili.

Tarvitaan Nokian kumipamppua!

Sukeltaminen menneisyyteen tekee hyvää. Vanhat ilmoitukset ovat oiva vipu tähän tarkoitukseen. Niiden kieliasu on kerrassaan viehättävä ja niistä näkyy suomen kielen rikkaus, samalla kun oppii "uusia" sanoja.

"Ja jäljellä jää vain elättyä elämää..."

Lukemisen iloa ja elämäniloa teille muutenkin!

Aiemmat, vastaavat blogit:

Aamunvirkeänä amfetamiinin avulla

Sukeltaminen menneisyyteen tekee välillä hyvää. Vanhat ilmoitukset ovat oiva vipu tähän tarkoitukseen. Niiden kieliasu on kerrassaan viehättävä ja niistä näkyy suomen kielen rikkaus, samalla kun oppii "uusia" sanoja. Esimerkiksi raukeaverinen (ilmoitus 35), heh, heh..jopa google menee siitä sekaisin:

Hakusi - raukeaverinen - ei vastaa yhtään sivua.

Ehdotuksia:

Poika ja perunat

Seison kadun reunalla ja poika menee vauhdikasti ohi. Yhtäkkiä muovipussi hajoaa ja kadulle lentää neljä isoa perunaa. Juoksen poimimaan perunoita, mutta poika on nopea. Hän sanoo, että pussi on puhki. Minulla ei ole antaa tilalle mitään. Poika laittaa perunat housun takataskuun ja jatkaa matkansa tyytyväisenä. Nauran.

Häntä oli lähetetty ostamaan perunoita ja pulman edessä lapsi keksii mutkittomasti ratkaisunsa. Varmasti sinuakin pienenä on lähetetty asioimaan ja keksit omia ratkaisujasi, jos pulmia tuli. :)

 

Näin estät lintuja kakkimasta autollesi

Tässäpä helppo keino ehkäistä linnunkakkojen lätsähtämistä (vastapestylle) autolle. Asia on tietysti mittaluokaltaan aika pieni, mutta varsinkin tuulilasissa linnunläjät usein häiritsevät ja ovat välillä ihmeen sitkeitä, vaikka niitä yrittäisi putsata.

Kiitos tästä keksinnöstä kuuluu miehelleni. Kikka on varmasti tuttu monille mökkiläisille, jotka asettavat lelukäärmeen pitämään laituria puhtaana. Sama homma toimii myös autossa: lelukäärme säikäyttää linnut hieman kauemmaksi ja auto säästyy puhtaampana.

Siivoustalkoot ja ojien kuningatar

Eilen, kuten muissa Lohjan kylissä, Ikkalassakin siivotiin yheteisvoimin.

Teiden varsillä ja varsinkin ojissa näkee elämän ja talven jälkiä. Näkee myös muutakin, kuten se kuinka luonto on ottanut sadetta ja lämpöä vastaan. Kesä lähestyy.

Tämä piti olla kaksikielinen blogi ja siksi nyt tässä espanjaksi:

Ayer, como en los demás pueblos de Lohja, también en Ikkala limpiamos juntos.

Kaksi miestä

Vappuaattona tapasin kaksi miestä. Yhdelle myin sängyn ja toiselta ostin pianon. Jos kauppoja mitataan rahoilla, nauraisitte sille, mutta tänään jäi molemmista tapauksista tosi iloinen mieli.

Toinen miehistä ostaa vanhoja huonekaluja, entisöi niitä ja myy eteenpäin. Eläkeläiselle nostan hatun. Hän oli mukava ja kun tuli hetki saada rahat sängystä, mieheni sanoi, että rouvalle pitää maksaa. Siihen sanoin, että jos sopii, minulle setelit ja miehelleni kolikot kuskin palkaksi. Nauroimme kaikki.

Vinkki pakkassään kauppareissulle

Pakkanen paukkui meilläpäin tässä eräänä päivänä. Kävimme lasten kanssa kävellen lähikaupassa ja päähänpiston seurauksena nappasin mukaan basilikaa pestoa varten. En edes ehtinyt pohtia, miten saan basilikan hengissä kotiin asti, sillä paikalla sattui olemaan kaupan työntekijä, joka ystävällisesti ojensi minulle pari paperipussia.

- Tuo basilika paleltuu tuolla ulkona. Ota tästä tällainen pussi, kaupan työntekijä sanoi.

Julkaise syötteitä